Reisziekte en ooracupunctuur

Reisziekte (kinetose), ook wel wagenziekte, zeeziekte of luchtziekte genoemd, kan vervelende klachten geven zoals gapen, draaierig zijn, zweten, hoofdpijn, misselijkheid en overgeven. Deze klachten kunnen het reizen een heel stuk minder aangenaam maken. Er is een mooie, preventieve, ooracupunctuur behandeling voor deze klachten. Je kunt dit al enkele weken voor, vlak voor of zelf tijdens de reis toepassen.

Een heel belangrijk punt bij deze behandeilng is de reflexzone van het binnenoor. Het binnenoor wordt samen met het middenoor ook wel het inwendige oor genoemd. Het binnenoor bestaat uit het evenwichtsorgaan en het slakkenhuis. Deze beide onderdelen geven hun signalen via de gehoorzenuw door naar de hersenen. De functies van het binnenoor zijn gehoor en bewaren van het evenwicht.

Reflexzone binnenoor